Αιχμηρή ανακοίνωση ΝΔ για την τέταρτη εργολαβία στον Καλογρίτσα στην Πατρών - Πύργου! ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Αθλιότητα από τη ΝΔ

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως "πριν στεγνώσει το μελάνι της αθλιότητας της εφημερίδας ¨Documento¨, ο εκδότης της και επίσημος εργολάβος λάσπης της κυβέρνησης, κ. Καλογρίτσας, πέρασε σήμερα από το ¨ταμείο¨ αναφορικά με το έργο του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος".

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως "αφού κατέτμησαν το έργο του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος, ο κ. Σπίρτζης, ως υπουργός και κουμπάρος του κ. Καλογρίτσα, τού ανέθεσε σήμερα την 4η κατά σειρά εργολαβία, ύψους 74.000.000 ευρώ".

Η ΝΔ μάλιστα υπενθυμίζει πως ήδη η εταιρία του έχει πάρει και τα τρία προηγούμενα έργα συνολικού προϋπολογισμού 178.000.000 ευρώ, χωρίς το σημερινό. "Τσίπρας κερνάει και Καλογρίτσας πίνει" καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Επίσης, με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σχολιάζει με δηκτική διάθεση την ολοκλήρωση της δημοπράτησης του 4ου τμήματος του οδικού άξονα Πάτρα–Πύργος, όπου νικήτρια εταιρεία αναδείχθηκε η εταιρεία Τοξότης Α.Ε. συμφερόντων του κ. Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο βουλευτής Σερρών αναφέρει «με αυτόν τον τρόπο, η εν λόγω εταιρεία ανέλαβε πλέον το 50% του συγκεκριμένου έργου, κάτι που ακυρώνει στην πράξη το βασικό επιχείρημα της Κυβέρνησης ότι η “κατάτμηση” έγινε για την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού»

ο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν άργησε να απαντήσει:
"Η γελοιότητα και η αθλιότητα της ΝΔ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Ο συνεταίρος του κ. Καλογρίτσα είναι στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη. Μην ψάχνετε αλλού.
Τα δημόσια έργα ΔΕΝ τα αναθέτουν πια υπουργοί ή κυβερνήσεις. Αυτά ανήκαν στις περιόδους της ΝΔ.
Γι' αυτό και οι εκπτώσεις που επιτυγχάνονται δεν είναι της τάξης του 0% όπως επί κυβερνήσεων ΝΔ.
Περιμένουμε απαντήσεις από τη ΝΔ για το πώς χειραγωγούνταν τα έργα επί των ημερών τους και την παράλληλη γνωστοποίηση της τεχνογνωσίας τους.
Και μια ουσιαστική διαφορά. Τα έργα σήμερα τελειώνουν ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΩΠΡΟΙΚΙΑ, στην ώρα τους και μέσα από διαφανείς διαγωνισμούς.
Να σας θυμίσουμε ακόμη ότι η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας αυτού του υπουργείου στη λάσπη σας ήταν να πάει όλους τους φακέλους των έργων στους επιθεωρητές δημοσίων έργων και τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες πριν προχωρήσουμε περαιτέρω στις δικές μας".